Shopping nieuws

Matras kopen: waar let je op?

05-08-2019 Koop jouw matras nu met korting bij Beter Bed!

Een groot deel van de Nederlanders heeft geen idee op wat voor soort matras hij of zij slaapt. Zolang we een redelijke nachtrust hebben en niet te veel pijntjes ervaren, kijken we niet verder dan ons eigen matras. Zonde, want een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust! 

Welk matras bij je past, hangt onder meer af van je lengte, gewicht en of je pijnklachten hebt. Andere dingen waar je op kan letten zijn het ventilerend vermogen van een matras en je slaapklimaat.

Zo heeft Beter Bed alle soorten matrassen te koop. 

Met dit bericht willen we je graag 6 tips geven over het uitzoeken van een nieuwe matras.

Tip 1: wat is je lengte?

De standaard lengte van een matras is 200 cm. De breedte van een eenpersoons matras kan verschillen van 70 cm tot 120 cm. Breder dan 140 cm wordt gezien als een tweepersoons matras.

Hoe breder een eenpersoons matras is, hoe comfortabeler je ligt. Voor een tweepersoonsbed geldt dat je het beste slaapcomfort bereikt als ieder persoon een eigen matras heeft.

Tip 2: Wat is je gewicht?

Je gewicht is een essentieel gegeven bij de keuze voor een matras. Het is namelijk de bedoeling dat je lichaam goed ondersteund wordt door je matras. Het ene materiaal ondersteund beter dan het andere.

Tip 3: Heb je pijnklachten?

Ervaar je pijn bij het opstaan? Dan is het extra belangrijk om te letten op de ondersteunende eigenschappen van het matras en je slaaphouding.

 

Tip 4: Ventiliatie

Het ventilerend vermogen van een matras is van groot belang vanwege de vochthuishouding en vochtregulatie. Wist je dat je per nacht ongeveer 1/3 liter transpiratievocht verliest? Een goede ventilatie voert dit vocht goed af en zorgt ervoor dat dit buiten het matras kan verdampen. Zo blijft je matras schoon en fris!

Tip 5: Heb je heet warm of koud in bed?

Het juiste matras zorgt voor een aangenaam slaapklimaat. Wanneer je het snel warm hebt, dan past een matras met goede, ventilerende eigenschappen beter bij je. Denk hierbij aan pocketvering matrassen. Heb je het juist snel koud in bed? Latex en traagschuim matrassen ventileren minder goed en houden warmte langer vast.

Tip 6: Heb je last van allergieën?

Veel voorkomende allergieën die betrekking hebben op matrassen zijn wol- en huisstofmijt allergieën. Heb je één van deze allergieën dan past een matras zonder wol of een matras die speciaal behandeld is tegen huisstofmijt beter bij je.

Zomersale

Beter Bed heeft heel veel verschillende matrassen. Eenpersoons, tweepersoons, koudschuim of traagschuim, alle soorten matrassen zijn hier verkrijgbaar.

Koop jouw matras nu tijdens de Zomersale bij Beter Bed en profiteer van tot wel 50% korting!

Je ontvangt 5 ippies per euro bij Beter Bed.

Veel spaarplezier!